Версія для друку
02 травня 2022

Засідання методичної секції педагогічних працівників професій будівельного напрямку

 

bud 1 22   28 квітня на чергове засідання методичної секції в режимі онлайн зібралися педагогічні працівники професій будівельного напрямку, де обговорили впровадження сучасних освітніх технологій у підготовку кваліфікованих робітників для будівельної галузі. В засіданні взяли участь педагоги шести закладів П(ПТ)О області, в яких здійснюється підготовка здобувачів освіти з професій відповідного напрямку.
   З інформацією про особливості навчання та завершення навчального року в умовах воєнного стану виступив керівник секції, заступник директора з навчально-виробничої роботи Хустського професійного ліцею Волощук М.О. Під час виступу між учасниками секції розгорілась жвава дискусія.
   Із цікавістю присутні ознайомилися з Google-додатками, які можна використовувати в процесі викладання спецпредметів (Гурзан П.П., викладач спецдисциплін Міжгірського професійного ліцею), використанням малярно-штукатурних робіт в умовах сьогодення (Бобаль Г.І., майстер виробничого навчання Свалявського професійного будівельного ліцею), а також із розробленими критеріями оцінювання кваліфікаційної та державної кваліфікаційної атестацій із професії монтажник гіпсокартонних конструкцій (Бобик І.В., старший майстер Хустського професійного ліцею).
   Компетентнісний підхід в освіті потребує нових підходів до оцінювання результатів діяльності учня. Тому поряд із традиційним з’являється формувальне оцінювання, яке оцінює процес навчання, а не результат. Саме це питання підняла в своїй презентації методист НМЦ ПТО Савченко Т.Л.
   На завершення відбулося засідання творчої групи зі створення та подальшого наповнення дидактичними засобами навчання електронного навчально-методичного комплексу з професії лицювальник-плиточник.

                 bud 2 22bud 3 22bud 4 22

        bud 5 22bud 6 22bud 7 22

Савченко Т.Л., методист
кабінету навчально-методичної роботи

Прочитано 193 разів