Наші новини

logo nmc 01 18

  

29 грудня 2022

Для широкого кола читачів

 

   Побачив світ черговий номер інформаційно-методичного збірника «Вісник» – 4/2022, на сторінках якого можна почерпнути багато інформації щодо діяльності закладів професійної (професійно-технічної) освіти області з різних напрямів.
   У розділі «Управлінський супровід» йдеться про методичний тиждень: підведення підсумків роботи педагогів у міжатестаційний період та індивідуальну роботу з майстрами виробничого навчання як одну з форм удосконалення й підвищення їх професійної майстерності.
   У рубриці «Інновації в професійній освіті» відвідувачі мають змогу ознайомитися з методичними напрацюваннями колег, які діляться досвідом щодо запровадження STEM-освіти у профтехах, зокрема використання елементів Stem-освіти на уроках фізики та у Stem-лабораторії.
   Актуальними та змістовними є представлені матеріали, розроблені педагогічними працівниками Свалявського професійного будівельного ліцею, у рамках педагогічного експерименту регіонального рівня «Забезпечення якості майбутніх фахівців електротехнічного профілю навчально-практичних центрів ЗП(ПТ)О», який стартував у листопаді 2021 року і проводиться з метою якісної професійної підготовки майбутніх фахівців із професій електротехнічного профілю, учасниками якого є Свалявський професійний будівельний ліцей та НМЦ ПТО у Закарпатській області.
   Також висвітлено досвід роботи з упровадження дуальної форми навчання у ЗП(ПТ)О.
   Заслуговує уваги стаття про впровадження дуальної форми навчання для підготовки фахівців із професії офіціант, бармен у ЗП(ПТ)О області.
Про алгоритм підготовки проведення засідань педагогічної ради та здійснення контролю над виконанням її рішень як важливу складову діяльності методиста ЗП(ПТ)О розповідається у «Трибуні методиста».
   У рубриках «Поради психолога» та «Виховний простір» зазначається, що сьогодні, коли наша країна перебуває у стані жахливої війни, коли ми намагаємося стримати агресора та відстояти незалежність, питання виховання справжнього громадянина країни є дуже актуальним. Неабиякої уваги заслуговують заходи, спрямовані на формування стресостійкості в умовах війни, підвищення фізичної підготовки здобувачів освіти, виховання в молодого покоління почуттів патріотизму та активної громадянської позиції, формування національної свідомості та гідності.
   Актуальна на часі стаття про особливості інклюзивного навчання в ЗП(ПТ)О Закарпатської області «Від соціалізації у закладі професійної освіти до соціалізації у суспільстві».
   Сподіваємося, що всі подані матеріали зацікавлять колег та спонукатимуть до подальшої співпраці.
   Із електронною версією «Вісника – 4/2022» можна ознайомитися на онлайн-дошці НМЦ ПТО.

 

 


Демчишин Г.С., методист
інформаційно-аналітичного кабінету

Прочитано 242 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.in.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань