Наші новини

logo nmc 01 18

  

30 березня 2023

Засідання обласної методичної секції педагогічних працівників професій будівельної, деревообробної галузей та виробництва художніх виробів

 

derevo 1 23   28 березня на базі Міжгірського професійного ліцею відбулося засідання обласної методичної секції педагогічних працівників професій будівельної, деревообробної галузей та виробництва художніх виробів на тему «Сприяння розвитку професійної компетентності педагогічних працівників як засобу підвищення якості освітніх послуг». У засіданні взяли участь педагоги семи закладів П(ПТ)О області, в яких здійснюється підготовка здобувачів освіти з професій відповідних напрямків.
   Успішність роботи педагогічного працівника визначається не тільки методами навчання і виховання, що є в його арсеналі, а в більшій мірі обумовлюється його особистістю, характером, майстерністю, взаємовідносинами з учнями, творчим відношенням до справи. Його особистість - основна умова і засіб успіху освітнього процесу.
   Робота методичної секції розпочалася відвідуванням відкритого уроку з предмета «Технологія кам’яних робіт» на тему «Основні відомості про способи кладки «під лопатку» у групі мулярів, штукатурів, лицювальників-плиточників (викладач спецдисциплін Гурзан П.П.). Урок пройшов у тісній співпраці викладача та здобувачів освіти, які активно взяли участь у інтерактивних вправах «Заповнити пропуски» на освітній платформі LearningApps.org та «Пазли» з визначення інструментів і пристосувань, які використовуються при муруванні.
   Професійна майстерність - результат тривалої практичної праці педагога. Саме майстер-клас є унікальною формою нарощування професіоналізму педагогічного працівника. Це не просто демонстрація знань і умінь, це передача досвіду, який відточується протягом довгих років. Усе це могли спостерігати учасники секції на уроці в групі виробників художніх виробів з дерева, де свій професіоналізм показав майстер виробничого навчання Фурдь В.В., провівши майстер-клас із виготовлення плакетки «Верховинський гуцул».
   Про сучасні підходи до розвитку творчих здібностей учнів із цієї ж професії розповіла викладач спецдисциплін Липей П.Ю. З цікавістю учасники зібрання подивилися презентацію досвіду роботи Павліни Юріївни та відео, в якому продемонстровано її професійну майстерність, як викладача з предмета «Основи живопису».
   На завершення засідання методист Навчально-методичного центру ПТО Савченко Т.Л. ознайомила присутніх із навчальними матеріалами щодо професій будівельної й деревообробної галузей, розміщеними на цифровій навчальній платформі для учнів закладів професійної освіти та здобувачів професійних кваліфікацій «Професійна освіта онлайн», розповіла про досвід упровадження в освітній процес закладів П(ПТ)О області додаткових компетентностей і часткових професійних кваліфікацій.

                                 derevo 2 23derevo 3 23derevo 4 23derevo 5 23
                              derevo 6 23derevo 7 23derevo 8 23derevo 9 23

Савченко Т.Л., методист
кабінету навчально-методичної роботи

Прочитано 140 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.in.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань