Наші новини

logo nmc 01 18

  

10 березня 2023

«Борітеся – поборете! Вам Бог помагає!»

 

sewcenko 6 23sewcenko 9 23   9 березня цього року вся світова спільнота відзначає 209-річницю від дня народження видатного сина українського народу – Великого Кобзаря.
   Без його імені не можна уявити нашої літератури, нашої культури, нашої країни. Його твори невмирущі, а життя можна вважати справжнім подвигом, бо присвячене народові. Він був не лише геніальною людиною універсальних обдарувань та інтересів, а й справжнім патріотом, провидцем і пророком. Ім’я його –Тарас Григорович Шевченко.
   Вшановували великого сина української землі і заклади професійної (професійно-технічної) освіти області. У читальній залі бібліотек розгорнуто тематичні експозиції «Мальовнича Україна», «Провісник долі України», організовано книжково-ілюстративні, віртуальні виставки «Велетень нескореного духу», «Тарасове слово й донині в пошані», перегляди документальних та художніх фільмів, презентацій «Невідомий відомий Шевченко. Погляд із XXI століття», години спілкування «Відкриймо для себе Тараса», «Тарас Шевченко живе і промовляє...», де згадували яскраві сторінки біографії, розмірковували над актуальністю Шевченкових пророцтв.
   Цікавим та змістовним був відеоряд: «Шануймо слово Кобзаря» (https://www.facebook.com/groups/857916511073149), «В своїй хаті своя правда, і сила, і воля!» (https://youtu.be/4mbbdJXBKrM), «Учітеся, брати мої...» (https://www.facebook.com/BPLSP1), відеофлешмоб (https://liceumspbl.uz.ua/entrants/news); «І на оновленій землі Врага не буде, супостата...» (https://vpu3.org.ua/boritesia-poborete-vam-boh-pomahaie), літературні читання (https://uvku.uz.ua/literaturni-chytannya-do-dnya-narodzhennya-t-g-shevchenko), де здобувачі освіти, педагогічні працівники ЗП(ПТ)О декламували поезію та уривки з творів Тараса Шевченка – апостола правди і свободи, нескореного борця за волю України.
   Цьогоріч пророчі слова нашого генія звучать по-особливому з уст наших воїнів, волонтерів, письменників, усіх тих, хто у своїх серцях плекає любов до рідного українського слова та з вірою в Україну наближає нашу ПЕРЕМОГУ. Тож читайте і надихайтеся пророчими віршами!
   Єднаймося і перемагаймо!..

sewcenko 1 23sewcenko 2 23sewcenko 3 23sewcenko 4 23sewcenko 5 23sewcenko 7 23sewcenko 8 23
 

Прочитано 158 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.in.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань