Наші новини

logo nmc 01 18

  

26 травня 2023

Засідання методичної секції старших майстрів

 

ctarsi mah 1 2325 травня 2023 року в режимі відеоконференції проведено засідання методичної секції старших майстрів закладів професійної (професійно-технічної) освіти на тему «Професійно-педагогічна діяльність майстра виробничого навчання ЗП(ПТ)О в контексті динамічних техніко-технологічних змін у галузях економіки». Тема засідання розкривалася через висвітлення напрямів роботи старших майстрів, скерованої на опанування майстрами виробничого навчання сучасних виробничих технологій та впровадження їх у навчально-виробничий процес закладу освіти.

Керівник секції Ліна Войченко, методист НМЦ ПТО у Закарпатській області, зупинилася на тих аспектах організації освітнього процесу в закладі П(ПТ)О, які сприяють подоланню диспропорції між пропозиціями щодо надання освітніх послуг закладами освіти та запитами роботодавців.

Старший майстер ДНЗ «Мукачівський центр професійно-технічної освіти» Тетяна Резниченко детально інформувала про досвід організації навчально-виробничого процесу при підготовці кваліфікованих робітників з професії щвачка за дуальною формою навчання.

Під час заходу розглядалося також питання навчання частковим професійним кваліфікаціям у закладі професійної (професійно-технічної) освіти. Досвідом організації такого навчання на замовлення роботодавця, яке здійснювалося за короткостроковою програмою «Базові компетентності з обслуговування в ресторанах», поділилася заступник директора з навчально-виробничої роботи Берегівського професійного ліцею сфери послуг Любов Шаталова.

Серед інших заходів, що сприяють упровадженню сучасних технологій в освітній процес, учасники засідання обговорили порядок стажування майстрів виробничого навчання на базі навчально-практичних центрів та на підприємстві.

«Професійно-практична підготовка у ЗП(ПТ)О має бути спрямована на вивчення сучасних виробничих технологій, новітнього обладнання, нових форм організації виробництва та праці, щоб адаптований таким чином до умов сьогодення робітник мав здатність гнучко реагувати на техніко-технологічні зміни в галузі, був конкурентноспроможним та перспективним на ринку праці», – підвели риску в роботі секції старші майстри закладів професійної освіти.

ctarsi mah 2 23ctarsi mah 3 23ctarsi mah 4 23ctarsi mah 5 23

Войченко Л.П., методист
кабінету навчально-методичної та виховної роботи

Прочитано 158 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.in.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань