Наші новини

logo nmc 01 18

  

12 січня 2024

Часткові кваліфікації як можливість швидкого отримання робочого місця

 

Відповідно до плану роботи НМЦ ПТО у Закарпатській області 11 січня 2024 року для широкої аудиторії педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти проведено навчальний семінар «Організація короткострокового професійного навчання з отриманням часткової кваліфікації у ЗП(ПТ)О».

Інформуючи про нормативно-правову базу організації навчання за короткостроковими програмами, директор НМЦ ПТО Ольга Слюсарєва наголосила на актуальності проблеми такої підготовки, зростанні попиту на підвищення кваліфікації та перекваліфікацію працівників, посиленні тенденції на швидке навчання для отримання робочого місця. Також зупинилася на практичному досвіді організації навчання за короткостроковими програмами, уже напрацьованому закладами П(ПТ)О в рамках співпраці з різними партнерами та міжнародних проєктів.

Методист центру Ліна Войченко детально розповіла про вимоги до короткострокових програм, їх структуру, методи та інструменти оцінювання результатів навчання для отримання сертифікату.

З переліком документів, необхідних для організації навчання за короткостроковими програмами у закладі освіти, учасників семінару ознайомила Світлана Словенка-Козлова – методист НМЦ ПТО.

Часткова кваліфікація не є альтернативою повній кваліфікації. Разом з тим, закладом освіти чи підприємством може присвоюватися працівнику часткова кваліфікація на основі оцінювання його професійних компетентностей. Як елемент гнучкості кваліфікацій, інструмент для кар’єрного росту людини часткові кваліфікації цілком задовольняють запити і роботодавця, і працівника. Тому заклади П(ПТ)О продовжать роботу з розроблення програм короткострокового навчання для отримання часткових професійних кваліфікацій, розширення переліку освітніх пропозицій для різних категорій слухачів.

Ліна ВОЙЧЕНКО, методист кабінету
навчально-методичної та виховної роботи

  seminar 1 24seminar 2 24seminar 3 24
                 seminar 4 24seminar 5 24seminar 6 24

Прочитано 87 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.in.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань