Наші новини

logo nmc 01 18

  

26 лютого 2024

День рідної мови у ЗП(ПТ)О області

Збережемо мову –
збережемо націю і державу!
Та вистоїмо попри всі складнощі.

Кожного року, 21 лютого, представники всіх націй та народностей світу відзначають Міжнародний день рідної мови, який нагадує не тільки про культурне розмаїття і багатомовність світу, а й про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні.

Мова – безцінний скарб, без якого не може існувати ні народ, ні країна як держава: «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову» (Ліна Костенко).

Українська мова в Україні сьогодні – це потужна зброя у боротьбі з ворогом за самоідентифікацію, свободу та життя нації. Вона надихає і наближає нас до ПЕРЕМОГИ!

Заклади професійної (професійно-технічної) освіти області провели різноманітні культурно-освітні заходи з відзначення цієї всесвітньої події.

У читальній залі бібліотек розгорнуто книжкові виставки «Мова – голос нації», «Рідна мова – духовний скарб нації», виставки плакатів і висловів про мову «Єдиний скарб – рідна мова», «Найцікавіші факти про рідну мову»; організовано бібліотечний флешмоб «Розмовляй українською!», поетичний марафон «Єднаймося в слові», фестиваль поезії «На крилах надії», перегляд відеороликів; проведено бесіди «Рідна мова дається народу Богом, чужа – людьми, її приносять на вістрі ворожих списів», години спілкування «Твоя мова – твоя перемога», літературні читання, де здобувачі освіти, педагогічні працівники ЗП(ПТ)О декламували поезію та уривки з творів улюблених авторів, що надихали усіх розмовляти, творити і пишатися рідною мовою.

Цікавими та змістовними були інтелектуальні турніри, ігри, вікторини «Кращий знавець рідної мови», «Мова – код нації», «Мови МО QUIZ», «Мова має значення», «Мова – країна величезних багатств», «Квіз про мову», «Мова нас єднає», «Все буде українська мова!» тощо.

Тож шануйте та любіть рідну українську мову, піклуйтеся про неї, захищайте, бережіть її в усій чудовій красі для себе і для наступних поколінь.

Ганна ДЕМЧИШИН, методист
інформаційно-аналітичного кабінету

 

mova 1 24mova 2 24mova 3 24mova 4 24mova 5 24
mova 8 24mova 6 24mova 10 24mova 11 24mova 12 24
       mova 10 24mova 7 24mova 13 24mova 14 24mova 15 24
Прочитано 78 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.in.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань