Наші новини

logo nmc 01 18

  

26 січня 2024

Формування та розвиток професійної компетентності педагогічних працівників

 

25 січня 2024 року відбулося засідання методичної секції заступників директорів із навчально-виробничої роботи та старших майстрів закладів професійної (професійно-технічної) освіти за темою «Професійна компетентність педагогічних працівників як важлива умова формування сучасного змісту навчально-виробничої роботи».

Розпочала засідання Ольга Слюсарєва, директор НМЦ ПТО у Закарпатській області, яка інформувала про основні напрями організації обласних методичних заходів у 2024 році.

Завдання та обов’язки заступника директора з навчально-виробничої роботи та старшого майстра закладу П(ПТ)О в організації роботи з педагогічними працівниками – основне питання порядку денного, що обговорювалося. Керівник методичної секції Ліна Войченко, методист центру, ознайомила присутніх з результатами моніторингу кадрового забезпечення ЗП(ПТ)О станом на початок навчального року і окреслила проблемні питання щодо якісного складу викладачів та майстрів виробничого навчання.

Про координацію роботи з технічної творчості у закладах професійної освіти говорила у своєму виступі заступник директора НМЦ ПТО Ірина Ладижець.

Досвідом роботи з формування професійно-педагогічної компетентності майстрів виробничого навчання щодо здійснення навчально-виробничого процесу в закладі П(ПТ)О поділився з колегами Петро Новак, старший майстер КЗ «Міжгірський професійний ліцей» ЗОР. Про шляхи удосконалення кадрової роботи з метою забезпечення відповідної робітничої кваліфікації майстрів виробничого навчання в КЗ «Хустський професійний ліцей» ЗОР розповів заступник директора з НВР цього закладу Михайло Волощук.

У підсумку роботи секції одним із напрямів забезпечення якісної організації освітнього процесу в ЗП(ПТ)О визначено системну роботу з педагогами над підвищенням їх професійної компетентності.

Ліна ВОЙЧЕНКО, методист
кабінету навчально-методичної та виховної роботи

 cekzija zac 1 24cekzija zac 2 24cekzija zac 3 24cekzija zac 4 24cekzija zac 5 24

Прочитано 71 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.in.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань